Janssen en Partners Hogeschool van Suriname organiseert op dinsdag 30 mei een open dag. Lunice Heuvel, communications officer en Rudolf Kroon, docent en innovatie manager bij Janssen en Partners, geven aan dat het doel van deze open dag is om geïnteresseerden en studenten, die op het punt staan af te studeren van de middelbare school te interesseren in de richtingen ICT en Bedrijfskunde van het HBO opleidingsinstituut.

Kroon geeft aan dat het vooral gaat om pas geslaagden van de middelbare school die geen werkomgeving hebben die zich kunnen inschrijven op de opleiding. Er zal informatie verstrekt worden over financieringsmogelijkheden van verschillende instanties die financieringsmogelijkheden bieden om de opleidingen te kunnen volgen. Maar er zal ook gesproken worden over interne financieringsmogelijkheden van de Hogeschool zelf.

Tijdens deze open dag vandaag wordt de aandacht ook gericht op drop-outs die al in een werkverband ergens zitten maar niet de kans hebben gehad om een HBO diploma te behalen. Er zal voor hen een traject worden uitgezet waarbij ze uiteindelijk toch nog de opleiding kunnen volgen en een diploma kunnen behalen. Op deze manier kunnen zij zich onderscheiden van de rest op de arbeidsmarkt.

Rudolf Kroon geeft aan dat onlangs aan de naam van Janssen en Partners de ‘Hogeschool van Suriname’ is toegevoegd om te laten weten dat de opleidingen aan deze school toepasbaar zijn op de Surinaamse samenleving. Het gaat niet alleen om de internationale kennis, het gaat er ook om wat kunnen we ermee hier in Suriname bij Surinaamse bedrijven.

Tijdens de open dag zullen er ook presentaties worden gehouden. Ook bestaat de mogelijkheid dat geïnteresseerden zich kunnen opgeven om een dagje mee te lopen om te voelen hoe het is om student te zijn van Janssen en Partners, Hogeschool van Suriname. De open dag is vandaag van 17.30uur tot 21.00uur aan de Eldoradolaan #8.