VOJ en VOS Examenkandidaten krijgen van SMART Suriname Training & Consultancy de gelegenheid om zich beter voor te bereiden op hun eindexamen. Eros Mungra, directeur van Smart Suriname Training en Consultancy geeft aan dat het om en ‘Smarter Learning Workshop’ gaat.

Niet alleen in Suriname is Smart actief maar ook op de eilanden in het Caraibisch Gebied en in Nederland is Smart bezig met Surinaamse docenten om opleidingen en trainingen te verzorgen. Daarbij is er een vergelijking gemaakt in het slagingspercentage van leerlingen in het buitenland en hier in Suriname.

Smart Suriname is tot de conclusie gekomen dat de scholen in Suriname veel meer potentie hebben om hun leerlingen te laten slagen. In dit proces willen zij graag een steentje bijdrage in het goede doel om de eindexamenleerlingen van de VOJ en VOS scholen voor te bereiden om met succes het eind examen te behalen.

Smart Suriname zal de leerlingen slimme technieken bij brengen zoals: hoe te studeren, hoe te plannen en hoe hun hersenen te gebruiken tijdens het studeren.

Op een leuke creatieve en interactieve sessie zullen met alle studenten van de examenklassen en eventuele derde klassen van het VOJ gewerkt worden op zaterdag 10 juni om 10.00uur in de Q Mall aan de Kwattaweg. De kosten: SRD30,-

De dag zal opgedeeld worden in 4 delen en zal er gewerkt worden aan:

  1. Hoe maak je een studieplanning. Waar let je op en wat zijn de valkuilen van een planning en hoe kan je je tijd goed indelen.
  2. Structureren van de hersenen. Hoe kunnen de leerlingen hun hersenen zodanig slim gebruiken dat ze meer kunnen doen in minder tijd. Als we slimme technieken gebruiken die door onderzoek toegepast worden in bedrijven, kunnen leerlingen daar ook gebruik van maken om te weten te komen hoe ze sneller kunnen studeren, meer kunnen onthouden en langer kunnen onthouden.
  3. Er zal ook aandacht worden besteedt aan de voeding tijdens de studie. Wat eet je, wat drink je en hoe rust je in de periode van je studie, om op de juiste manier meer energie te genereren om meer te kunnen doen.
  4. Men sluit het laatste onderdeel af met studie tips en tricks, handige weetjes en instructies

Na de sessie krijgen de leerlingen een boekje mee met handige studie informatie en ook toegang tot de smart website waaruit ze kunnen putten uit nog meer informatie en oefeningen. Ze krijgen in principe alle tools aangereikt om hun eindexamen met succes te behalen.

De reden voor het organiseren van het ‘Smarter Learning Workshop’ ligt volgens Eros Mungra in het feit dat zij als bedrijf genoeg hebben om terug te geven aan de gemeenschap. Dus in hun doel om ook een maatschappelijk verantwoord bedrijf te zijn geven zij graag terug in de vorm van workshops, trainingen en seminars. Als motto geeft Mungra mee: Als je goed doet ontvang je goed terug, dus laten we goed doen.  

http://www.smartsuriname.sr/