In een op 18 augustus 2017 uitgegeven persbericht maakt The Bureau of Educational and Cultural Affairs of the U.S. Department of State (Washington) bekend dat de finalisten voor het YLAI (Young Leaders of the Americas Initiative) programma reeds bekend zijn.

Dit programma, dat door de voormalige President Barrack Obama in het leven werd geroepen heeft als doel jonge ondernemers uit verschillende landen in de America’s bij elkaar te brengen met als doel het vergroten van netwerken, uitwisseling van kennis, ervaring en cultuur en het op gang brengen van partnerschappen.

In totaal zijn er 250 jonge ondernemers uit 36 landen gekozen. Deze jongeren zijn met hun bedrijf actief in 11 sectoren waaronder landbouw, energie, consulting, e-commerce, health care, hospitality en markering.

Het fellowship programma start op 4 oktober aanstaande, waarna de participanten door een programma zullen lopen van 4 weken, waarbij zij samen ruim 24 steden van de Verenigde Staten zullen aandoen.

Ook dit jaar is er een groep jonge ondernemers uit Suriname geselecteerd voor het programma. Quinsny Abelinti, Cherelys Dwarka Sing, Jason Jones, Nancy Nunes en Kishan Ramsukul uit Suriname behoren tot de 250 geselecteerden uit de ruim 4000 inzendingen wereldwijd.

Download de lijst van geselecteerde ondernemers hier: YLAI profiles.