Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van gemeenschappen in de gebieden waar zij opereert is een van de doelen die Rosebel Gold Mines NV heel hoog in haar vaandel voert. Dit is ook zeer kenmerkend voor alle dochterondernemingen van IAMGOLD in de wereld.

Op vrijdag 18 augustus jl. voerde Rosebel Gold Mines N.V. voor de 6e keer haar schoolpakketten project uit. Hierbij verstrekte het bedrijf aan ruim 227 geslaagden van de 6e klassers van alle basisscholen in het district Brokopondo en uit het dorp Pokigron, schoolpakketten uit. Een pakket bestond uit een schooltas, schriften, woordenboeken en een tafelkaart van Suriname.

De overhandiging van de schoolpakketten aan de leerlingen vond plaats te Brownsweg. Hierbij waren aanwezig de General Manager van Rosebel Gold Mines NV, dhr. Suresh Kalathil, de Sustainability Manager, dhr. Jerry Finisie, de DC van het district Brokopondo, mevr. Kenya Pansa, de rayon inspecteur voor Onderwijs in Brokopondo, mevr. Velanti, de hoofdkapitein van Brownsweg, dhr. Henk Finisie en andere.

Rosebel Gold Mines wilt met deze geste een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het district en de vele talentvolle jongeren in Suriname.