De opleiding ICT in Education heeft haar eerste groep afgestudeerden afgeleverd. Het gaat om een groep van 69 studenten die allen hun diploma en de titel ‘Bachelor in Education’ behaalden.

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is enorm trots op de alumni. “We hebben als Suriname bewezen in staat te zijn om internationaal hoogstaande opleidingen te verzorgen. Het is voor het eerst in onze geschiedenis dat wij internationaal gecertificeerde docenten afleveren,” zei Peneux tijdens de uitreiking van de diploma’s, afgelopen zaterdag 2 september.

De minister herinnerde de Bachelor’s aan de uitdaging die zij nu hebben. Zij zullen immers in een onderwijssysteem stappen die compleet traditioneel is ingericht. Het is dus de taak van de docenten om zorg te dragen voor de transformatie van traditioneel onderwijs naar competentiegericht onderwijs.

De International Institute for Environment and Development (IIED), die achter de opzet van de opleiding ICT in Education staat, stelden beurzen ter beschikking voor de afgestudeerden voor ondermeer curriculum ontwikkeling, communicatie en applied science.

Waarnemend President Ashwin Adhin, stond aan het roer van de start van deze opleiding drie jaar geleden. Tijdens zijn periode als minister van Onderwijs zette hij zich in om de 21 eeuwse vaardigheden zo vroeg mogelijk bij kinderen bij te brengen. Hiervoor is het nodig dat leerkrachten deze vaardigheden eerst beheersen. Er werd contact gelegd tussen het ministerie, het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) en de IIED.

Studenten die uitmuntende prestaties hebben geleverd werden extra gewaardeerd. Voor Best Academic Performance kwamen in aanmerking Dhoenand Budhram en Rinia Manbodh. De afgestudeerden met de Best Overall Performance waren Perwinkoemar Mohan, Julian Maclean, John van der Zijden en Sharrel Rigters.