De organisatie Internationaal Ambitieus zal op woensdag 11 oktober een congres organiseren met als thema: Zaken doen met Suriname, Curaçao en Nederland.

Tijdens dit congres zal de nadruk gelegd worden op het belang van internationaal zakendoen, de mogelijkheden & risico’s en het opbouwen van een sterk internationaal netwerk. Diverse sprekers uit Curaçao, Nederland en Suriname zullen dieper op dit thema ingaan.

De organisatie is ervan bewust dat met behoud van de Nederlandse taal Curaçao en Nederland interessante landen zijn om zaken mee te doen. Enerzijds heeft dat te maken met de hub functie van Curaçao richting de Verenigde Staten van Amerika en Latijns Amerika en anderzijds de fiscale voordelen zoals de holidaytax en de Economische-zone. Tussen Suriname en Nederland bestaan er al goede handelsverdragen.

Na het eerste gedeelte bestaat er de mogelijkheid om te netwerken. Verder zullen Surinaamse, Curaçaose en Nederlandse ondernemingen de kans krijgen om hun bedrijfsactiviteiten te promoten onder de aanwezigen.

Het is van belang dat ondernemers meedoen aan dit congres omdat zij in contact zullen komen met ondernemers/ professionals uit Nederland, Curaçao, Aruba en Suriname. Er zal informatie verstrekt worden voor het succesvol opbouwen van een internationale onderneming. Er zullen inspirerende voorbeelden van bedrijven aanwezig zijn die reeds succesvol internationaal zakendoen en de mogelijkheid bestaat dat men kan deelnemen aan de handelsmissie naar Curaçao in november van dit jaar.