Stichting The Back Lot zal van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 september tijdens de ‘Making Cents – Global Youth Economic Opportunities Summit’ in Washington met 6 jonge, ervaren trainers een workshop verzorgen in het gebruik van filmmaken als trainingsmethode voor jongeren.

Het is voor The Back Lot een grote eer om op deze internationale conferentie aanwezig te zijn om een door hun zelf ontwikkelde werkvorm te presenteren. Deze werkvorm is met succes ingezet voor het trainen van jongeren tijdens het Youth Job Skills project ‘Powered’, welke gefinancierd werd door de IDB.

Op de 2017 Global Youth Economic Opportunities Summit komen ongeveer 5500 deelnemers uit 55 landen bijeen. Zij vertegenwoordigen het bedrijfsleven, NGO’s, internationale fondsen, onderzoeksinstituten en overheden.

Het thema van de GEO-Summit is te onderzoeken, hoe de sociale- en economische betrokkenheid van alle jonge mensen op de hedendaagse snel-veranderende arbeidsmarkt te verbeteren.

Deze conferentie biedt ook een uitstekende kans om contacten te leggen met internationale organisaties voor eventuele samenwerkingen in de toekomst en het over en weer delen van kennis en informatie. In maart 2017 was The Back Lot op uitnodiging van de IDB en de Rockefeller Foundation reeds aanwezig bij de Summit voor Social Innovation in Bogota.