De Britse ambassade heeft besloten om het Chevening Scholarship programma meer bekendheid te geven in Suriname. Het programma stelt sinds drie jaar, Surinamers met minimaal een Bachelor bul om voor een jaar een studie te volgen in Engeland (United Kingdom).

Dillon Seetram van de Britse ambassade geeft aan dat het programma al ruim twintig jaar bestaat en bestaat uit een volledig gefinancierde Masters programma voor de geselecteerde participanten. Een voorwaarde om zich op te geven voor het scholarship programma is het hebben van ten minste een bachelors degree en twee jaar werkervaring.

Belangstellenden kunnen zich tot en met 7 november online registreren om in aanmerking komen van een volledig gefinancierde Chevening scholarhip in Engeland. De Britse ambassade zal hulp bieden bij het in orde maken van alle benodigde documenten zoals het aanvragen van een Visum welke in Guyana zal moeten geschieden. De opleidingen starten in september 2018.