De Henri Frans de Ziel Stichting organiseert op vrijdag 27 oktober een openbare lezing met als thema: “De zoektocht naar de eigen identiteit van de Surinaamse literatuur”

De lezing wordt gehouden in het kader herdenking van 42 jaar staatkundige onafhankelijkheid en heeft als doel een berde discussie opgang te brengen over de identiteit van de Surinaamse literatuur. Als land hebben wij sinds de staatkundige onafhankelijkheid overwegend de nadruk op de economische ontwikkeling gelegd.

De aandacht voor de ontwikkeling van literatuur vanuit een Surinaams perspectief bleef echter achter. Ismene Krashnadath zal in haar inleiding het hebben over de zoektocht naar de Surinaamse literaire identiteit en de inspanningen die daarbij worden gepleegd aan kritische in beschouwing onderwerpen.

Voorafgaand aan de lezing zal door Hans Breeveld enkele kanttekeningen gemaakt worden bij de begrippen kolonisatie en dekolonisatie. De lezing wordt gehouden in het debat en kunst café Tori Oso aan de Fred Derbystraat 75 en vangt aan om halfacht. De inloop is vanaf halfzeven s ’avonds.