Drie films van de cineast Pim de la Parra zullen in de Verenigde Staten worden uitgebracht als dvd-en blue ray films. Het gaat om zijn beroemdste film, een zogenoemde soft-porno, getiteld “Blue Movie” (1971), de thriller “Obsessions”(1969) die de la Parra schreef samen met de wereldberoemde Martin Scorsese, en “Frank en Eva”(1973) die het filmdebuut vormde van de actrice Sylvia Kristel.

De films worden in de VS uitgebracht door het label Cultepics van de Nederlandse filmmaker Nico Bruinsma, die ook de oprichter is van de wereldberoemde Cultvideotheek in Amsterdam. Cultepics heeft de afgelopen 20 jaar ruim 150 bijzondere cult-filmtitels uitgebracht.

Het is bijzonder dat de la Parra’s films op deze wijze uitkomen, kort nadat hij bekend heeft gemaakt te stoppen met filmen, omdat hij geen financiering kan vinden voor een laatste drama. De 77-jarige Surinaamse filmregisseur is sinds 1964 betrokken bij ruim 40 stuks korte en lange films, waaronder de bekende “Wan Pipel” uit 1976 met onder andere de Surinaamse acteurs Borger Breeveld en Diana Gangaram Panday, nu wijlen.

De la Parra en zijn Nederlandse compagnon Wim Verstappen, die in 2004 overleed, braken door in de filmwereld in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw met hun filmmaatschappij Scorpio.