De Surinaamse atleten hebben het tijden de Consude Games 2017 welke werd gehouden in Bolivia, heel goed gedaan. Hiervoor werden de medaillewinnaars in het Lalla Rookh gebouw gehuldigd en hebben zij bloemstukken en waardebonnen mogen ontvangen. Suriname heeft tijdens de Consude Games van 4 tot en met 9 december 2017, 2 gouden en 1 bronzen medaille behaalt.

Alicia Grootfaam heeft met kogelstoten een gouden medaille kunnen bemachtigen en Ilona Enser met verspringen. De bronzen medaille is door Cherish Dikmoet, Chenelva Wienamba, Tanisha Sabajo, Ilona Enser en Bernice Kortstam met de estafette 5 x 80 meter behaalt.

Luciano Mentowikromo, de directeur van Sportzaken gaf aan dat normen en waarden de mentale kracht vormen en moet opbouwende kritiek ter harte worden genomen. volgens hem zijn tegenslagen een onderdeel zijn van het proces om kampioen worden. De takken van sport waaraan Suriname had deelgenomen zijn schaken, atletiek (ook atletiek voor scholieren met een beperking), basketbal, zaalvoetbal, zwemmen en volleybal.

Consude Games is de Zuid- Amerikaanse Schoolsport Spelen. Hieraan doen studenten mee in de leeftijdscategorie 12 en 14 jaar. In 2019 worden de Spelen in Peru gehouden.