Het is gebleken dat de Surinaamse carrière vrouw het heel goed doen in ons land. Dat is te merken aan het aantal vrouwen op de universiteit en de verschillende HBO en MBO opleidingen. Heel veel vrouwen studeren af en proberen te klimmen op de maatschappelijke ladder. Dit is een trend die zich eigenlijk over de hele wereld voordoet. Een trend waarbij vrouwen zich steeds meer gaan kwalificeren en professionaliseren.

In Suriname is Clip Training en Consultancy volgens CEO Ruth Sinkeler het aangewezen bureau om deze carriere vrouwen verder te begeleiden. Volgens haar moet het bewustzijn opgang worden gebracht dat in de toekomst vrouwen in leidinggevende functies terecht zullen komen. Speciaal voor hun zijn dan ook de Dja Dja Uma trainingen voor bestemd. De vrouwen zullen leren over: Sexy leiderschap, Business pitchen, Conflict hanteringen (hoe ga je om met moeilijke gesprekken en situaties), Leiderschap en communicatie management, Personal leadership, Planning en Strategie bepaling.

Volgens Sinkeler is het belangrijk dat behalve dat de vrouwen zich bekwamen op de verschillende onderwijsinstellingen ook de mannen worden opgeroepen om niet achter te blijven. Het gevolg is dat er dan binnenkort een scheefgroei ontstaat waarbij op een gegeven moment er meer ontwikkelde vrouwen rondlopen op het aantal mannen die hun studie niet hebben afgerond geen andere opleidingen hebben gevolgd of zich niet hebben kunnen professionaliseren.

Vorig jaar 8 december werd de Dja Dja Uma trainings kalender gelanceerd. Op 6 februari beginnen de eerste trainingen en duren tot en met augustus van dit jaar. Voor meer informatie mag men mailen naar: rurth@clipconsultancy.com of training@clipconsultancy.com