De Canadese mijnbouw multinational IAMGOLD mag volgens haar voorlopige resultaten over 2017 tevreden terugblikken op een succesvol jaar.

De goudproductie bedroeg rond 882.000 ounces, wat ligt binnen de streefcijfers die het bedrijf voor zich zelf had vastgesteld. De productie werd behaald tegen een “all-in sustaining costs level” van rond de US$ 1000 per ounce.
Ook het Surinaams dochteronderneming Rosebel mag terugblikken op een goed jaar, waarin de gestelde doelen zijn gerealiseerd en mooie kansen zijn gecreëerd voor de toekomst. De productie bij Rosebel Gold Mines bedroeg ruim 302.000 ounces, wat een marktwaarde heeft van ruim 580 miljoen Amerikaanse dollars.

Voor 2018 wordt een groei verwacht in productie. Hierbij zal ook Rosebel een wezenlijke bijdrage leveren.

Klik hier voor het persbericht van IAMGOLD