Het beoefenen van Yoga is ontzettend belangrijk voor de mens. Men staat er vaak niet bij stil maar zelfs letten op onze ademhaling is een klein onderdeel van Yoga. Yoga is een manier om je lichaam te verbinden met je geest en deze in balans te brengen. De yoga zoals die hier wordt beoefend bestaat uit drie onderdelen: Lichaamsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Gezien de hectische situatie waarin ons land nu verkeerd zou het de Surinamers goed doen om middels Yoga even tot rust te komen zodat we de rest van ons leven en bezigheden beter kunnen inzien.

De Shri Sanathan Dharm Paramaribo Noord (SSDP) Yoga school bestaat in mei van dit jaar 20 jaar. In verband met hun jaardag zijn er enkel yoga events gepland om meer bewustwording opgang te brengen over de vele voordelen van yoga. Speciaal voor dit event is een Yogi naar Suriname gehaald uit Nederland, Jelle Grupstra. Hij beoefent al jaren de Himalayan Yogi Traditie. In Suriname zal hij enkele sessies verzorgen. Van 25 tot en met 31 januari in Paramaribo in de Yoga zaal van het SSDP.

Er zullen twee sessies worden gehouden voor de beginnelingen en de gevorderden. De onderwerpen die naar voren zullen komen zijn: Yoga theorie (ademhalingsoefeningen), inzicht in de Yoga en lichaamshoudingen. Jelle Grupstra zal daarna verblijven in Nickerie waar hij van 1 februari tot en met 6 februari ook enkele sessies zal draaien.

Het ligt ook in de bedoeling om een bezoek te brengen aan enkele Kindertehuizen in Paramaribo als in Nickerie om ook de kinderen kennis te laten maken met Yoga. Kinderen hebben ook baat bij Yoga oefeningen aangezien zij zich vaak ook in stress situaties bevinden. Veel kinderen bevinden zich de laatste tijd maar al te vaak achter de computer, tablet of mobiel en dan kan yoga hen helpen om hun leven weer in balans te brengen om zodoende op school beter te kunnen leren.   Belangrijk bij het beoefenen van Yoga is dat er wel wat discipline aan te pas komt om het beste eruit te halen.

Tijdens de Yogasessies met Jelle Grupstra wordt ernaar gestreefd meer diepgang te krijgen en zal er waar nodig gecorrigeerd worden. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de nummers 8529037 en 8620664.