Opvoeden is een prachtige taak, en soms kan het net even te veel worden. Als u als ouder, leerkracht of sportbegeleider merkt dat opvoeden veel van uw energie kost, of dat het resultaat uitblijft, dan kunt u best wat hulp gebruiken. En die hulp is er! Stichting Vindlicht organiseert een interactieve en praktische workshop waarin u leert hoe de hersenen werken en wat kinderen (en volwassenen) nodig hebben om succesvol te kunnen zijn in elke situatie: zowel thuis, op school, als met sport. U zult ervaren hoe u meer rust en plezier in de opvoeding kunt brengen.

Tijdens deze workshop zal er gebruikt gemaakt worden met de theorie van Conscious Discipline. Het hersenmodel van Conscious Discipline vertelt hoe de hersenen werken en wat kinderen nodig hebben om te kunnen leren, om nieuwe dingen op te kunnen pakken. De workshop zal heel praktisch worden overgebracht. Er zullen ook veel oefening worden gedaan zodat de ouder en opvoeder ook zelf kan ervaren wat het kind ervaart als je dit ook met het kind zou doen, voorbeeld ‘The I Love You Rituals’. Dat is een klein spelletje dat je met je kind kan doen om verbinding te maken. En kinderen hebben verbinding nodig om bijvoorbeeld goed te kunnen leren.

De basis voorwaarde voor een kind om te kunnen leren zijn veiligheid. Tijdens de workshop zal er uitgebreid aandacht hieraan worden gegeven en aan vooral de sociaal – emotionele veiligheid. Vaak weet men niet wat dit is. Vaak denken we dat we dingen veilig doen maar achteraf blijkt van niet. Een kind dat zich niet veilig voelt en niet veilig is kan niet optimaal leren.

De ouders, verzorgers en opvoeders krijgen praktische tips mee naar huis die ze kunnen toepassen op hun kinderen. Vooral leren om te gaan met emoties. Je moet liefdevol omgaan met je kind, maar hoe blijf je liefdevol als je kind steeds maar ongehoorzaam is. Ook deze techniek zal aangeleerd worden want dat is ook nodig om kinderen te kunnen begeleiden naar succes. De workshop vindt plaats op zaterdag 3 februari en voor meer informatie mag men naar de FB pagina van stichting vindlicht.