IAMGOLD Corporation heeft een overeenkomst gesloten met de regering van Suriname, waarbij het de exploratierechten voor het concessie gebied in Brokolonko heeft verkregen. Dit gebied ligt op ongeveer 30 kilometer van de huidige Rosebel-site in Suriname en net ten noordwesten van het eerder verworven Saramacca-concessie gebied en het Sarafina-gebied. In tegenstelling tot Saramacca en Sarafina heeft IAMGOLD Brokolonko niet van een derde partij overgenomen, maar heeft het de rechten op exploratie rechtstreeks van de regering van Suriname verkregen.

“Het beveiligen van de exploratierechten op Brokolonko is een volgende stap in onze strategie om gebieden met potentiele goudreserves in de nabijheid van de Rosebel Mine te consolideren,” zei Steve Letwin, IAMGOLD’s President en CEO, die op 24 januari jl. nog werd gedecoreerd door Vice President Adhin tot Groot-Officier in de Ere Orde van de Gele Ster.
“Het was pas afgelopen september dat we een eerste schattingen voor Saramacca aankondigden, een jaar na de overname, en we werken nu aan de productie start in 2019. Brokolonko, waarvan we geloven dat het dezelfde potentie heeft als het Saramacca gebied kan een waardevolle toevoeging zijn aan de operaties van Rosebel. Door toegang te hebben tot meerdere concessies rond Rosebel kunnen wij de levensduur van het bedrijf verlengen, en kunnen we de groei van een nieuw goud district consolideren tot voordeel van zowel IAMGOLD en de Republiek Suriname. ”

Brokolonko is het derde gebied dat IAMGOLD binnen het “UJV” -gebied van de Unicorporated Joint Venture heeft verworven, zoals gedefinieerd in de overeenkomst met de regering van Suriname die op 15 april 2013 is ondertekend. Het UJV-gebied is een cirkelgebied, exclusief de Rosebel-concessie, dat zich 45 kilometer van de Rosebel-raffinaderij uitstrekt en ongeveer 6.200 vierkante kilometer omvat. Volgens de overeenkomst heeft de Regering van Suriname de mogelijkheid om met 30% deel te nemen in de operatie, waarbij IAMGOLD de overige 70% behoudt.

Het Brokolonko gebied, dat ongeveer 105 vierkante kilometer omvat, heeft een historie van kleinschalige mijnbouwactiviteiten die dateren uit de jaren zestig. Regionaal is het gebied sedert 1990 verkend, voornamelijk door Golden Star Resources en later als een joint venture tussen Golden Star en Newmont Mining. Veel van dat werk concentreerde zich op wat werd afgebakend als de Anomaly M Trend op de Saramacca-concessie. Met data uit het onderzoek van voorgangers werd een reeks van goudanomalieën op zowel de Sarafina- als de Brokolonko-gebieden vastgesteld. In het Brokolonko gebied zijn er tot heden slechts een beperkt aantal boringen uitgevoerd.

Volgende stappen
Het Brokolonko concessie gebied zal een grondige verkenning vereisen om de aanwezigheid van mineralisatie te bevestigen en om het gereed te maken voor exploitatie. In de komende maanden zal het bedrijf aan de slag gaan om de locatie en intensiteit van historische goudanomalieën geïdentificeerd door voorgangers te bevestigen. Dit traject zal op kort termijn starten.

 

Klik hier voor het officiële persbericht van IAMGOLD