Appfactory staat bekend om het ontwikkelen van verschillende applicaties voor de samenleving en voor verschillende bedrijven. Deze opgedane kennis van applicatie ontwikkeling moet verder worden overgedragen aan anderen die er interesse voor hebben zegt Gino Eersel, hij is een van de oprichters van Appfactory. En om deze kennis over te dragen is er gekozen voor het weekend. Vandaar het thema van deze trainingen: codeweekend. Daarbij worden ongeveer 10 jongeren een specifieke programmeertaal aangeleerd.

Het ligt in de bedoeling om elke zaterdag en zondag voor twee uren de studenten zich comfortabel te laten voelen met een programmeertaal. Daarmee zullen zij instaat zijn om websites en applicaties te gaan ontwikkelen. Het gaat om de programmeertalen HTML, PHP, Javascript en Java. HTML is bijvoorbeeld nodig om websites te bouwen maar Javascript is nodig om de website interactief te maken. Met PHP kan je web applicaties bouwen en met Java kan je mobiele applicaties bouwen. De lessen zullen worden verzorgd door ervaren programmeurs

De code weekenden staan open voor een ieder vanaf 12 jaar en ouder. Tenslotte, applicaties zijn er om ons leven makkelijker te maken. En waarom niet proberen applicaties zelf te ontwikkelen. Dat kan dus tijdens de Code weekenden van Appfactory. Voor meer informatie over de trainingen mag men naar de FB pagina van Appfctry of via het mobielnummer 8999605.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *