Het Young Leaders of the Americas Initiative (YLAI) programma stelt jonge ondernemers in staat hun vaardigheden te versterken om hun ideeën voor ondernemerschap te lanceren en te bevorderen en effectief bij te dragen tot de sociale en economische ontwikkeling in hun gemeenschap. In de tweede helft van 2018 zullen 250 YLAI Professional Fellows uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied hun leiderschap en ondernemerservaring uitbreiden door middel van fellowships bij bedrijven en organisaties in de Verenigde Staten.

De geselecteerde fellows zullen ook deelnemen aan een Program Launch; the Entrepreneurship Institute; en een slotforum in Washington, D.C. Na het programma kunnen de Fellows deelnemen aan uitgebreide alumni-activiteiten zoals uitwisselingsprojecten en uitgebreid ondernemersonderwijs.

Voor dit project zullen geselecteerden 5 weken vertoeven in de Verenigde Staten, op kosten YLAI.

Dit programma is open voor jonge ondernemers die:

  • op 15 september 2018 tussen de 25 en 35 jaar oud zijn
  • ingezetenen zijn van een van de volgende landen: Antigua en Barbuda, Argentinië, Aruba, Bahama’s, Barbados, Belize, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Cuba, Curaçao, Dominica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Grenada, Guatemala, Guyana, Haïti, Honduras, Jamaica, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, St. Kitts en Nevis, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines, St. Maarten, SURINAME, Trinidad en Tobago, Uruguay, Venezuela.
  • in aanmerking kunnen komen voor Amerikaans J-1 visum.
  • kunnen aantonen dat zij reeds twee jaar succesvol hun eigen bedrijf draaien
  • bekwaam zijn in het lezen, schrijven en spreken van Engels.

YLAI Recruitment Ambassador Nancy Nunes organiseert samen met haar collega ambassadeurs een informatie avond over het YLAI project. Het doel van deze avond is om zoveel mogelijk jonge Surinaamse ondernemers te stimuleren om mee te doen. Zij zullen hun eigen ervaring met het YLAI project delen, en uitleggen hoe men zich kan opgeven voor deelname.

Deze informatie avond wordt georganiseerd met ondersteuning van het Ondernemershuis Paramaribo en vindt plaats op vrijdag 2 februari om 19.00u op de tweede verdieping van ’t Vat in het uitgangscentrum. Registratie voor de informatie avond kan via deze link: http://bit.ly/YLAISuriname 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *